Vervangfilters & Dummy's - Medical Line

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Vervangfilters en dummy’s Medical Line

De dual-functie filtratiesystemen in de Longus Medical Line zijn zodanig ontworpen dat de filters makkelijk en snel te vervangen of te wisselen zijn. Wanneer het filter vol is en vervangen moet worden kun je eenvoudig een vervangfilter plaatsen. Na de calamiteit kan bij normaal gebruik het filter ook worden vervangen voor een dummy filter. Het dummy filter bevat geen filtreersysteem maar wordt in plaats van het filter worden gemonteerd zodat de douchekop op dezelfde wijze in gebruik kan blijven. Alle Cito vervangfilters voor de Longus Medical Line hebben een LOG 8 kwalificatie en bieden 100% bescherming tegen watergedragen bacteriën en andere pathogenen.

 

Longus Cito Medical vervangfilter en dummy filter

Voor de Longus Magna Pro Medical en de Aqua Medical handdouches zijn er vervangfilters en dummy filters verkrijgbaar. Deze Cito filters zijn uitgevoerd wit kunststof en hebben een gemiddelde levensduur van 3 maanden. Om kruisbesmetting tegen te gaan zijn de filters uitgerust met een terugstroombeveiliging. Wanneer het filter wordt verwisseld kunnen hierdoor geen pathogenen teruglopen in het drinkwatersysteem. Het Cito filter wat is geclassificeerd op LOG 8 kan bacteriën en pathogenen uit het drinkwater halen als Legionella Pneumophila, Pseudomonas Aeruginosa, Non-Tuberculose Mycobacterium, Stenotrophomonas Maltophilia, E. Coli en Coliformen. 

De filters zijn eveneens uitgerust met een waterbespaarder van 8l/m en een filter indicator die aangeeft wanneer het tijd is om het filter te vervangen. De waterdruk is niet in alle zorginstellingen en bij alle tappunten hetzelfde. Je kunt daarom het Cito Medical filter bestellen in twee varianten. Wit is geschikt voor normale waterdruk en Geel kan worden ingezet bij zeer hoge waterdruk. Er is voor de Longus Magna Pro Medical en de Aqua Medical handdouche ook een dummy filter verkrijgbaar zonder filtreersysteem. Deze Cito Dummy filters zijn geschikt voor normaal gebruik en eveneens verkrijgbaar voor hoge en lage waterdruk.