Normaal gebruik

Handdouches

Handdouches

Wanddouchekoppen

Wanddouchekoppen

Horeca Knijpdouches

Horeca Knijpdouches

Plafond en Regendouches

Plafond en Regendouches

Accessoires

Accessoires

Onderdelen

Onderdelen

Sanitair normaal gebruik met mogelijkheid met filtratie

Door de slimme dual-functie oplossingen van Longus kunnen onze producten voor zowel norm overschrijdende situaties als normale situaties gebruikt worden. Wanneer de norm voor bijvoorbeeld legionella overschreden wordt kan er eenvoudig en snel een ultrafilter worden gemonteerd. Het filter voorkomt dat de watergedragen deeltjes kunnen worden ingeademd en alle activiteiten gewoon door kunnen gaan.

Na de normoverschrijding kan het filter worden verwisseld voor een dummy. Een dummy bevat geen filtreersysteem maar heeft dezelfde vorm heeft als het filter en kan op dezelfde plaats gemonteerd worden. Alle Longus filters hebben ons innovatieve filtreersysteem design en een LOG 8 kwalificatie, de hoogst haalbare waarde in Nederland. De filtersystemen bieden dan ook 100% bescherming tegen water gedragen pathogenen als de legionellabacterie.

 

Handdouches

De handdouches Aqua Nero, Aqua Chrome en Aqua Medical zijn alle drie geschikt voor duaal gebruik. Deze handdouches kunnen worden uitgerust met de Longus Cito filters bij een normoverschrijding of een Cito Dummy als de normoverschrijding voorbij is. De handdouches worden standaard uitgerust met 8l/m waterbespaarder die tot 90% kunnen besparen op het watergebruik. De waterbespaarder heeft geen nadelige invloed op sterkte van de waterstralen door onze speciale ingebouwde techniek die de waterdruk in de douchekop kan verhogen. Deze veilige handdouches bieden een onderhoudsarm en milieubewust alternatief zonder in te boeten op comfort. 

Producten:

·       Aqua Nero

·       Aqua Chrome

·       Aqua Medical

·       City Dummy Chrome 

·       City Dummy Nero 

 

Wanddouchekoppen

De wanddouchekoppen van Elegance en Rada VR zijn eveneens geschikt voor duaal gebruik. De Longus Elegance douchekop is anti-suïcide en vandalismebestendig. Bij normoverschrijding kan eenvoudig het Elegance Solution filter worden gemonteerd. De Rada VR douchekoppen VR105, VR106, VR115, VR125 en VR145 hebben eveneens een anti-suïcide vormgeving en zijn robuust uitgevoerd zodat ze vandalisme bestendig zijn.  De Rada VR douchekoppen hebben een instelbare sproeihoek en zijn onderhoudsarm. Met het Rada Solution filter zorg je dat de douchekop snel water pathogenen kan tegenhouden bij een normoverschrijding. De Elegance en Rada wanddouchekoppen zijn allen uitgerust met een 8l/m waterbespaarder die tot 90% besparen op het watergebruik zonder dat er waterdruk afneemt. 

Producten:

·       Longus Elegance douchekop

·       Rada VR douchekoppen VR105, VR106, VR115, VR125 en VR145

 

Horeca Knijpdouche

Speciaal voor de horeca en de professionele keuken zijn er knijpdouches ontwikkeld met een duale functie. De Longus Culina Knijpdouche kan zowel met- als zonder filter worden gebruikt. Gebruik tijdens een norm overschrijdende situatie het OBS filter en na de normoverschrijding kun je daarvoor in de plaats de City OBS Dummy monteren. De voorspoeldouche heeft een RVS behuizing, een rubber coating voor extra grip en een speciale ingebouwde techniek waardoor de waterstralen krachtig blijven. Er zijn ook losse fittingen verkrijgbaar die passen op de Culina en Scullery knijpdouches.

Producten:

·       Longus - Culina Knijpdouche

·       Cito (Dummy) OBS

·       Fitting 1/2" X M22

 

Plafond en Regendouches

De Longus Supra is een douchekop die duaal te gebruiken is, met en zonder filtratiesysteem. Bij een calamiteit kan er snel een Supra Solution filter worden geïnstalleerd die voorkomt dat de water gedragen pathogenen als legionella zich kunnen verspreiden. De Longus Supra douchekop is uitgerust met 8l/m waterbespaarder waarmee je tot 90% kunt besparen op je watergebruik, zonder dat de waterdruk afneemt zodat je in comfort kunt douchen. 

Producten:

·       Longus Supra douchekop

·       Supra Solution filter

 

Accessoires

De Longus Quick Rada Verto is een handig opzetstuk voor de Rada VR modellen VR 105, 106, 115, 125 en 145. Door dit opzetstuk is er minder montagetijd nodig bij een calamiteit en kan er bij normaal gebruik comfortabel worden gedouched. Bij een normoverschrijding is het eenvoudig te vervangen voor een Rada Solution module.

Producten:

·       Quick Rada Verto  

 

Onderdelen

We hebben naast vervangende filters en dummy filters ook diverse losse onderdelen voor de Longus systemen. Met deze reserve onderdelen kunnen beschadigde of kwijtgeraakte delen worden vervangen zodat er geen pathogenen door kieren en lekken vrij kunnen komen. 

Producten:

·       Rada VR-serie O-ringen (10 stuks) voor Rada Vr 105, 106, 115, 125 en 145 douchekoppen

·       Half duims 1/2 draadeind

·       Fitting 1/2" X M22

·       10x RVS insert (M3x6)

·       10x RVS insert (M5x10)

·       Sproeiplaatset revisie (Solution modellen)

·       Sproeiplaatset revisie (Elegance & Quick Rada Verto)